Кількість
|
Вартість
|
||
|
Як вибрати корисну і свіжу капусту
Капуста - цінне джерело вітамінів і корисних речовин. Цей овоч частий гість на столах. Його використовують в якості смачного інгредієнта для приготування салатів, других і перших страв. Купити капусту справа проста, але, щоб вона приносила користь, необхідно знати важливі правила по її вибору.
У кожному сорті капусти містяться практично всі відомі вітаміни, мінеральні речовини (калій, натрій, кальцій, магній і ін.), а також ферменти і фітонциди. При цьому ціна на капусту в Україні більш ніж доступна. У звичайної білокачанної капусті міститься найменше вітамінів і всього 25 кал, з яких білків - 1,3 г і вуглеводів - 6 г.
Вибір капусти залежить від сорту, але можна виділити загальні правила для всіх видів:
- Зовнішній вигляд. Якісна капуста не повинна мати чорних крапок, плям і пошкоджень, це ознака зіпсованого продукту. Листя або суцвіття (в залежності від сорту) повинні бути однорідними, пружними і щільно притиснутими один до одного.
- Аромат. Свіжа і корисна капуста повинна виділяти приємний запах, не дуже сильний. Відсутність запаху - ознака неякісного продукту.
- Колір. Листя або суцвіття повинні бути яскравого кольору. До речі, в залежності від сорту формується і ціна на капусту. Слідкуйте за тим, щоб листя не були млявими або тьмяними.
Капуста зберігається в холодильнику досить довго. Однак це стосується не перезрілих овочів.
Купити свіжі і смачні овочі в магазині Fruit Boutique
В інтернет магазині Фрут Бутік ви можете придбати корисну і свіжу капусту як оптом, так і в роздріб. На різні сорти капусти ціна може відрізнятися, але залишається незмінно доступною для кожного гурмана.
На полицях магазину представлений широкий асортимент різноманітних сортів капусти:
- Пак Чой міні. Азіатський сорт, який має зелене листя і бліді черешки. Смак трохи гіркуватий, але ніжніший, ніж у звичайної капусти сорту пак-чой. Використовується для тушкування, приготування салатів і супів.
- Кале або браунколь (листя). Соковитий і солодкий сорт, який може мати як зелений, так і фіолетовий колір. Використовується в основному для приготування салатів.
- Брокколі. Суцвіття можуть мати темно-зелений і рідше білий або фіолетовий колір. Має пікантний і більш вершковий смак, ніж звичайна білокачанна капуста.
- Брюссельська. Є штучно виведеним сортом з листової капусти. Може бути зеленою або фіолетовою.
- Савойська. Зовні схожа на білокачанну капусту, але смак у неї більш ніжний. Володіє вишуканим ароматом і використовується для приготування різноманітних страв.
- Романеско. Вид створений шляхом схрещування цвітної капусти та брокколі. З цього сорту можна готувати різні страви (салати, закуски, перші і другі страви).
- Кольрабі. Являє собою стеблеплід з ніжною, соковитою, ароматною м'якоттю. Саме його і вживають в їжу. Хоча листя, не надто сухі і без пошкоджень, теж цілком смачні.
- Цвітна. Складається з великого щільного суцвіття, утвореного дрібними, близько розташованими качанчиками. Їдять її сирою в складі салатів, варять з неї супи, смажать, запікають, тушкують.
- Пекінська. Має вигляд циліндричного качана з листям жовтуватого або яскраво-зеленого кольору. За структурою - капуста хвиляста, з зубчастими закінченнями. Завдяки делікатному смаку її часто додають у салати, а також прикрашають інші страви.
- Брокколіні. Дуже схожа на брокколі, але з невеликими квіточками і більш довгими тонкими стеблами. Солодкуватий смак, трохи нагадує смак спаржі та брокколі. При тепловій обробці стебла стають трохи гумовими, а суцвіття м'якими.
У магазині Fruit Boutique на капусту ціна в Україні набагато нижча, ніж на ринках або в супермаркетах. Ми ретельно стежимо за якістю кожного продукту, що відправляється клієнтам. Переконатися у високій якості капусти та інших овочів, фруктів і ягід ви можете особисто, перед оплатою замовлення. А щоб замовити продукцію ви можете просто оформити заявку на сайті або зателефонувати нам.