Кількість
|
Вартість
|
||
|
Капуста Брюссельська, Brussels cabbage
Брюссельська капуста - це штучно виведений сорт із капусти листової. Своїй появі вона завдячує бельгійським виробникам овочів з Брюсселя, на честь яких він був названий Карлом Ліннеєм. Інша його назва "розенколь", або трояндо-подібна капуста. Зовні вона схожа на зменшену качанну капуста, що росте поруч в рядах на довгому жорсткому стеблі. Існують два типи брюссельської капусти: зеленого і фіолетового кольору. Як і інші види капусти, брюссельська є надзвичайно універсальним овочем.
Як смакувати: в їжу використовують дрібні качанчики, утворені з бічних бруньок у пазухах листя, які споживають в свіжому, відвареному, тушкованому і смаженому вигляді. Цілі головки йдуть на підготовки щів, других страв і гарнірів до м'яса, їх також можна відварити, а потім тушкувати з маслом, смажити з сухарями до рум'яної кори і подавати з вершками або сметаною. Її також використовують для приготування салатів, супів та овочевих рагу. Оригінальна форма і розміри головки в поєднанні з привабливим зеленим або фіолетовим забарвленням дозволяють використовувати брюссельську капусту для оформлення святкових страв, а високі смакові досягнення - для вишуканих страв гурманів.
Як зберігати: ідеальна температура зберігання від 4 до 6 °С.
Корисні властивості: Брюссельська капуста - скарбниця вітамінів та інших поживних речовин. У ньому міститься велика кількість вітаміну С, вітамінів групи В, провітамін А, залізо, калій, магній, фосфор, фолієва кислота. Звичайно, в брюссельській капусті міститься багато клітковини і білка, що легко засвоюється організмом, в той час як вона має дуже мало калорій (43 калорій на 100 грамів овоча).
Брюссельську капусту рекомендують вживати вагітним жінкам і людям, які зазнали хірургічного втручання. Цей овоч відноситься до продуктів, які допомагають запобігти раку. Брюссельська капуста корисна для зору, а також для серця і кровоносних судин.