Кількість
|
Вартість
|
||
|
Кале капуста, Браунколь, Грюнколь, Брунколь, Kale, Borecole
Листя капусти кале буває зеленого або фіолетового кольору і відрізняються тим, що не утворює звичний для нас качан, тому назва рослини з латинської звучить як Brassica oleracea чи Acephala, тобто «неприв'язаний, неприєднаний». Сорт має високий (до метра) качан, з якого в усіх напрямках розходяться листки. Фахівці стверджують, що капуста кейл найближчий родич дикої капусти і є його найстарішим видом.
Кучерява листова капуста браунколь здатна вижити навіть в екстремальних умовах, ставши ще соковитішою і солодшою після перенесених заморозків. До кінця середньовіччя цей сорт капусти був одним з найпоширеніших зелених овочів у всій Європі. Кале вирощували в багатьох країнах, але поступово його замінили іншими овочами. І коли знову згадали про неї, стали вважати її екзотикою для нашої широти продуктів.
Як смакувати капусту кале: в їжу в основному використовують листя, стебло, як правило, вважається занадто важким. В цілому, кращим способом використовувати капусту кале вважається її тонка нарізка або навіть подрібнення в блендері. У той же час, потрібно з'їсти цю овочну рослину свіжою. Наприклад, в салатах прекрасно поєднується з зеленою цибулею, помідорами, молодим часником. Нерідко вони додають листя базиліку і зелень селери , приправлені яблучним оцтом і оливковою олією.
Як зберігати капусту кейл: ідеальна температура зберігання від 4 до 6 °С.
Капуста кале корисні властивості: з точки зору кількості поживних речовин, рівних серед зелених листових овочів, цій рослині просто не існує. Капуста кале незамінна для прихильників вегетаріанства, людям, які відмовилися, через якісь причини, споживати молочні продукти, радять включити його в своє меню.