Кількість
|
Вартість
|
||
|
Брокколіні
Це зелений овоч, схожий на брокколі, але з невеликими квіточками і більш довгими тонкими стеблами. У брокколіні солодкуватий смак, трохи нагадує смак спаржі і брокколі, але в ній також спостерігаються і інші нотки аромату. У свіжої брокколіні також пружний стовбур і міцно стиснуті суцвіття.
Як зберігати: брокколіні слід зберігати в холодильнику в щільно закритому поліетиленовому пакеті або контейнері до використання.
Як смакувати: застосування в кулінарії різноманітне. З цим овочем роблять салати, варять супи, додають в пасти і різотто, подають як самостійну страву. Наприклад, брокколіні можна обсмажити на грилі і сковороді, трохи присолити і подати як гарнір або основну страву. Також цю капусту можна приготувати на пару. Не варто готувати брокколіні занадто тривалий час, достатньо всього 2-3 хвилини термічної обробки і ця зелена капуста готова до вживання.
Корисні властивості: брокколіні містить в собі багато вітаміну С, вітамін А і значну кількість харчових волокон. Також в цьому зеленому овочі міститься калій, кальцій і залізо. Завдяки низькому вмісту калорій цю капусту можна віднести до дієтичного харчування.