Кількість
|
Вартість
|
||
|
Капуста Савойска, Savoy cabbage
Савойська капуста - це різновид білокачанної капусти. Назва цього виду походить від назви італійського графства Савойського, де його вперше вивели.
За смаком і зовнішнім виглядом савойська капуста схожа на білокачанну капусту, але її листя не містить твердих прожилок, а качан менш щільний, завдяки чому він має більш ніжний смак і вишуканий аромат. З двох культивованих форм цієї капусти - листової і качанної, остання більш поширена.
У кулінарії савойську капуста використовують як у свіжому (для різних салатів), так і у відвареному вигляді (в якості гарніру), її також фарширують і обсмажують. З савойської капусти готують прекрасні супи, борщі, щі, пюре та інші страви. Капустяне листя фарширують м'ясом і овочевими начинками, використовують для приготування голубців, і додають в якості начинок в пироги і запіканки.
Як зберігати: капусту необхідно зберігати в холодильнику.
Корисні властивості: вітамінні компоненти, що містяться в цьому виді капусти, досить різноманітні: A, B1, B2, B6, C, E, PP; мінерали: солі фосфору, кальцію, магнію, калію та натрію; залізо, фітонциди. У савойській капусті серед іншого є природні антиоксиданти, такі, як глутатіон. Ця речовина відновлює імунітет, перешкоджає впливу канцерогенів на організм, сприяє нормалізації нервової системи, гальмує старіння клітин.