Кількість
|
Вартість
|
||
|
Капуста Кольрабі, Сabbage Kohlrabi
Кольрабі - один з видів білокачанної капусти. Вперше згадки про цей овоч були виявлені в історії стародавнього Риму. Там капусту споживали самі бідні верстви населення і раби. І приблизно до XVI століття, в харчуванні народу кольрабі не грала серйозної ролі. Після того овоч стали вирощути повсюдно в Німеччині. Звідти прийшло і саме слово «кольрабі», що перекладається з німецької як «капустяна ріпа».
Кольрабі буває зеленого і фіолетового кольору і має ніжний, солодкий смак. Вживати її можна в сирому вигляді, нарізаючи на шматочки, додавати в салати. Вона смачна в вареному і тушкованому вигляді.
Як зберігати кольрабі?
Капусту необхідно зберігати в холодильнику.
Користь кольрабі
Кольрабі багата антиоксидантами і протипухлинними речовинами, які рекомендовано вживати з метою запобігання ракових захворювань. Більшість цінних речовин міститься в молодих листках.