Кількість
|
Вартість
|
||
|
Капуста Цвітна, Сauliflower
Головка Цвітної капусти складається з великої кількості пагонів з зачатками суцвіть. Має високу поживну цінність, має гарні смакові якості і дієтичні властивості. За смаком і поживними якостями вона є провідною позицією серед овочів.
Цвітна капуста буває зеленого, білого, помаранчевого і фіолетового кольору.
Сорт зеленого кольору цвітної капусти походить від старих і пофарбованих сортів, і був отриманий природним шляхом. Колір проявляється поступово під дією природного пігменту, синтезованого рослиною - хлорофілом. Особливості зеленої кольорової капусти: більш м'який смак, ніж білої.
Цвітна капуста помаранчевого кольору також походить від старих і забарвлених сортів, і була отримана природним шляхом. Колір проявляється поступово під дією природного пігменту, синтезованого рослиною - каротином (провітамін А). Особливості помаранчевої кольорової капусти: більш солодкий смак, ніж у білої.
Колір фіолетової цвітної капусти проявляється поступово під дією природного пігменту, синтезованого рослиною - антоціана (антиоксидант, задіяний у профілактиці серцево-судинних, онкологічних захворювань). Сорт фіолетової Цвітної капусти походить від старих і забарвлених сортів, і був отриманий природним шляхом. Особливості фіолетової кольорової капусти: профілактика онкологічних і серцево-судинних захворювань.
Як смакують цвітну капусту: рецепти із цвітної капусти різноманітні. Це супи, запіканки, овочеві рагу, салати. Крім того, її можна запікати сирою, маринувати, відварювати.
Як зберігати цвітну капусту: зберігати капусту необхідно в холодильнику.
Корисні властивості цвітної капусти: цей овоч містить вітаміни групи В (В1, В2, В3, В6 і фолієва кислота), С, К і Е. Дає життєво важливі мінерали, такі як кальцій, магній, фосфор, калій і марганець і є одним з кращих джерел рослинного білка. У ній міститься мінімум жиру і багато білка, клітковини і жирних кислот Омега-3. Тому якщо ви будете регулярно їсти цвітну капусту, ваше тіло буде здоровим і сильним.
Цвітна капуста містить велику кількість речовин з протизапальними, протиканцерогенними властивостями, захищає від серцево-судинних захворювань, поліпшує функції мозку і навіть запобігає надлишку зайвої ваги.