Незмінними елементами святкового столу досить часто є фрукти та алкоголь.
Та чи знаєте ви, що поєднання деяких фруктів з алкоголем може бути небезпечним для здоров'я?
1. ГРЕЙПФРУТ
Блокує ферменти печінки, відповідальні за розщеплення токсичних речовин. Спиртне досить довго залишається в організмі в нерозщепленому вигляді. Підсумок - алкогольне отруєння та дуже важке похмілля.
2. ДИНЯ
Провокує дуже потужний послаблюючий ефект, нудоту, коліки, діарею та метеоризм. Не найкраще завершення свята...
3. МАНГО
Після того, як ви з'їли манго, мінімум дві години не вживайте алкоголь. Оскільки таке поєднання може спровокувати проблеми з кишечником, коліки, діарею.
4. ДУРІАН
У поєднанні з алкоголем дуріан викликає розлад шлунку і неприємний запах з роту. Але небезпечним є те, що настає сильне отруєння і різко підвищується артеріальний тиск, що може призвести до летальних наслідків.
Тож, дотримуйтеся "гастрономічного сусідства" та будьте впевнені, що відчуття після вечірки будуть таким ж класними, як під час неї ;)