Кількість
|
Вартість
|
||
|
Нектарин, Nectarine
Всупереч поширеній думці, нектарин не є гібридом персика і сливи, а підвид персика з гладкою шкірою, отриманий в результаті природної мутації і зафіксований селекцією.
Як і персики, вони можуть мати білу, жовту або рожеву м'якоть. Зазвичай нектарини трохи дрібніший і солодший, ніж персики, і через відсутність пушка на шкірці, вони можуть здатися яскравішими і дозрілішими, ніж звичайні персики.
Як їсти нектарин?
Їдять їх зазвичай свіжими, використовують в салатах, десертах і напоях. Консервовані нектарини значно поступаються за смаком свіжим, але їх зручніше використовувати у випічці.
Як зберігати нектарин?
Зберігати персики необхідно в холодильнику.
Користь нектарина
У плодах нектарину міститься багатий комплекс біохімічних речовин, який визначає їх лікувально-профілактичну дію. Вони підсилюють секрецію травних залоз, сприяють перетравленню погано засвоюваної і жирної їжі, відіграють важливу роль у виведенні рідини і натрію з організму, а тому корисні для профілактики атеросклерозу і гіпертонії.