Кількість
|
Вартість
|
||
|
Персик інжирний
Плід інжирного персика середнього розміру, дископодібної форми з плоскою вдавленою вершиною. Шкірка опушена відносно слабко, досить щільна, зеленувато-кремового кольору з розмитим точковим і штриховим рум'янцем. М'якоть блідо-кремова, волокниста, соковита, з високим вмістом цукром, майже безкислотна, слабо ароматична, з приємним смаком.
Як зберігати інжирний персик
Зберігати персики необхідно в холодильнику.
Користь персика інжирного
Персик рекомендується дітям, а також людям, ослабленим після хвороб, щоб поліпшити апетит. Вони повинні бути включені в раціон харчування при схильності до запорів і печії. Вони підсилюють секреторну активність шлунка, покращують травлення жирної їжі, і мають корисні властивості при таких недугах, як подагра, ревматизм, захворювань нирок. Вживання персикових плодів корисне при наявності у людини серцево-судинних, ниркових захворювань, захворювань печінки і жовчного міхура. Ароматерапевти стверджують, що аромат персика - дивовижний антидепресант, він виводить з стану байдужості і апатії, стимулює психічні здібності, покращує пам'ять і концентрацію уваги.