Кількість
|
Вартість
|
||
|
Слива, Plum
Сливи можуть бути як невеликі, за розміром майже як абрикос, так і великі, що досягають розміру нектарину. Колір варіюється від жовтого до темно-синього, червоного або навіть фіолетового. Смакові якості також будуть суттєво відрізнятися в залежності від сорту. Вони в основному бувають із щільною, соковитою, солодкою і терпко-кислою м'якоттю.
Кислий смак сливи вказує на те, що вона ще не дозріла - такі сливи не дуже корисні. Дайте їм декілька днів полежати, почекайте, поки вони дозрівають.
Як зберігати червону сливу?
Зберігати сливи необхідно в холодильнику.
Крім відмінних смакових якостей, слива має багато цілющих і лікувальних властивостей.
Користь сливи червоної
Слива легко перетравлюється і сприяє утворенню крові, розслаблює нижній травний тракт і очищує шлунок. Сливи дуже ефективні при лікуванні захворювань, викликаних надмірною кількістю жовчі і занадто високою внутрішньою температурою. Вони також зміцнюють печінку і очищають кров, виганяючи токсини з організму. Сушені сливи є засобом для високої температури.
Слива викликає розлад шлунка у дітей молодшого віку, а у великих кількостях і у дорослих. Також її не варто вживати годуючих мамам (щоб уникнути здуття живота і діареї у дитини).