Кількість
|
Вартість
|
||
|
Тамаринд, Tamarind, індійський фінік
В 100г приблизно від 9 до 13 шт залежно від розміру
Тамаринд належить до сімейства бобових і має вигляд подовженого кавово-бурого боба від 1 до 3 см в діаметрі, довжиною до 17 см. Під крихкою шкіркою ви побачите червонувато-коричневу м'якоть, що огортає велике, чорне і тверде насіння. Воно неїстівне.
М'якоть тамаринда дуже смачна! В ній дотриманий баланс солоду і кислоти. Хтось порівнює його смак із поєднанням кураги і фініків, хтось знаходить схожість з яблучним джемом і пастилою.
Як їсти тамаринд?
Надавіть на стручок тамаринда, кожура трісне і ви легко від неї позбудетесь. Після цього заберіть довгі сухі "вусика". Їстівною є м'яка і липка м'якоть. Обережно, під м'якоттю тверді кісточки, їх їсти не потрібно.
Як зберігати тамаринд?
Зберігати тамаринд необхідно в холодильнику.
Користь тамаринду
Для офіційного підтвердження користі тамаринда було проведено дуже багато клінічних випробувань і медичних досліджень. Доведено, що екстрат тамаринду позбавляє лихоманки, діареї, болі в животі, дизентерії, гонореї, паразитарних інфекцій, закрепів, запалень і захворювань очей. Крім того, тамаринд має яскраво виражені антиоксиданти, антимікробні, ранозаживляючі і противозапальні властивості, ефективно бореться з такими захворюваннями, як малярія, астма, діабет.
Тамаринд традиційно використовують для покращення процесів травлення, полегшення дискомфорту в шлунку, в якості легкого проносного. Тамаринд також вважається сильним жіночим афродизіаком.
Протипоказано при гіперацидному гастриті, виразці шлунка і кишківника, захворюваннях залоз травної системи. Надлишкове вживання тамаринда загрожує діареєю.