Кількість
|
Вартість
|
||
|
Курага Джамбо, dried apricots
Курага Джамбо відрізняється від інших сортів в першу чергу своїми великими розмірами. Це великі, м'ясисті і м'які плоди, насичені солодким смаком з легкою, приємною кислинкою. Як правило, вони набагато смачніші і солодші, ніж маленькі.
Всім відомо, що курага виготовляється шляхом сушіння плодів абрикоса. Важливо, щоб вода з них випаровується, але зберігаються харчова цінність і користь.
Як їсти курагу?
Перед вживанням необхідно очистити курагу за допомогою замочування в звичайній чистій воді. Залийте сухофрукт водою кімнатної температури і залиште на півгодини, а потім ретельно промийте. Курагу вживають самостійно в якості десерту або перекусу між прийомами їжі, окремо або в поєднанні з іншими сухофруктами або горіхами. Також додають в начинки пирогів і різних десертів. Курага поєднується з куркою, яловичиною і кисломолочними продуктами. Ще з неї роблять компоти, морси і алкогольні настоянки.
Як зберігати курагу?
Зберігати курагу необхідно в темному, сухому, вентильованому місці з температурою від 10 до 20 °С. У домашніх умовах найкраще зберігати курагу в коморі, але для зберігання підійде і холодильник.
Користь кураги
Курага рекомендована людям з серцево-судинними захворюваннями і після перенесених інфарктів і інсультів. Вона містить вітаміни А, B1, B2, C, PP, а також мінерали, необхідні для організму: калій, кальцій, залізо, магній, натрій і фосфор. З усіх сухофруктів, курага містить найбільшу кількість вітаміну А, який вважається важливою живильною речовиною, яка допомагає підтримувати нормальний зір і шкіру.
Курага містить велику кількість клітковини, яка допомагає стабілізувати активність шлунково-кишкового тракту, бореться з запорами, в тому числі і хронічними. Сухофрукт ефективно виводить шлаки і токсини з організму, сприяє очищенню печінки. Завдяки легкій сечогінній дії, цей сухофрукт часто призначають при захворюваннях нирок і всієї сечостатевої системи.
Залізо, що міститься в куразі, нормалізує роботу нервової системи, зміцнює здоров'я серця і кровоносних судин. Курага містить також достатню кількість міді, яка активно допомагає залізу засвоїтись, маючи безцінний вплив на підтримання пружності шкіри. Дієтологи не рекомендують надмірне споживання кураги людьми, які контролюють свою вагу вагою. У 100 г кураги міститься 240 кКал.