Кількість
|
Вартість
|
||
|
М'ята, Mint
В кулінарних цілях використовують як свіже, так і сушене листя, і пагони м'яти, які мають характерний охолоджуючий смак і різкий ментоловий аромат. Свіжу м'яту додають в салати, овочеві супи, страви з риби і сири, маринади для м'яса, напої, соуси і використовують для приготування кондитерських і хлібобулочних виробів.
Із свіжих листків і пагонів м'яти отримують ефірні масла і ментол, які широко застосовуються в парфюмерній, кондитерській, лікерогорілчаній промисловості і при виробництві лікувальних препаратів.
Як зберігати: промиту зелень можно помістити в пластиковий контейнер і закрити кришкою, або в поліетиленовий пакет і щільно зав'язати, щоб виключити попадання повітря. Також можна поставити зелень в стакан з водою. Зберігатись в холодильнику м'ята може 4−5 днів.
Корисні властивості: пелюстки м'яти додають до чаю для досягнення унікального освіжаючого ефекту і поліпшення смакових характеристик. М'ята багата натуральними кислотами і сполуками, містить рекордну кількість каротину, вітамінів груп С і Р. Перераховані речовини виявляються особливо важливими для організму, підвищують його захисні функції, допомагають в боротьбі зі стресами і треожнимі відчуттями. М'ята протипоказана у випадку індивідуальної непереносимості, під час вагітності і лактації та дітям до 5 років.