Кількість
|
Вартість
|
||
|
Гуанабана, Guanabana, аннона колюча, гравіола, сметанкове яблуко, саусеп
В ящику 1-2 штуки, вага від 1,3 кг до 2,5кг.
Перше, що вражає в цьому фруктові - це аромат. Він неймовірний! Смак не схожий ні на один інший фрукт - він унікальний! В ньому є і солодкі нотки, і приємна кислинка, і дивовижний післясмак.
Перша згадка про цей дивовижний фрукт можно знайти у історика Фернандеса де Овьєдо: "...росте дерево, яке називається гуанабана; його великий зелений фрукт за розміром нагадує диню. Ця вишукана смакота відразу ж зникає в роті, як солодка вода, а в спекотну погоду охолоджує і угамовує спрагу...".
Дозрівші плоди гуанабани інколи досягають 30 сантиметрів в довжину, а максимальна вага буває 12 кілограм. Ми пропонуємо плоди саусепа, вага яких від 1,3 кг до 2,5 кг. Всередині фрукту сметанне яблуко, який покритий товстою кожурою з шипами зеленого кольору, соковита, біла, кремоподібна і волокниста м'якоть, яка нагадує бавовну, наповнену свіжим ароматом і легким кислуватим смаком. Всередині м'якоті насіння, схоже на насіння хурми. За смаком гуанабана чимось нагадує полуницю і ананас з деякою цитрусовою кислинкою.
Як їсти гуанабана фрукт?
М'якоть можна їсти ложкою прямо із плоду, або вона може бути законсервована для подальшого використання. Перед її механічною обробкою бажано видалити все насіння. Почистити від шкірки дозрівший плід не вдасться, тому їсти її можна розрізавши навпіл і вишкрібаючи м'якоть ложкою, або порізавши на частинки і вживати як кавун, насолоджуючись незабутнім, прекрасним, ні на що не схожим смаком цього дивовижного фрукту.
М'якоть гуанабани найчастіше використовується під час приготування різноманітних десертів. Прекрасно поєднується цей екзотичний фрукт із морозивом, або зі збитими вершками. Крім того, екстрат гуанабани нерідко використовують в якості добавки для ароматизації чаю.
Як зберігати гуанабану?
Можна зберігати в холодильнику. Шкірка при цьому, швидше за все, потемніє, але м'якоть залишиться смачною і їстівною.
Аннона користь
Фрукт складається із води, містить вуглеводи, білки, фолієву кислоту, кальцій, фосфор, залізо, вітамін С, вітаміни групи В. В лікувальних цілях вживають при захворюваннях товстої кишки. Гравіола підтримує флору кишківника, нормалізує кислотність шлунку, сприяє виведенню із організму сечовинної кислоти, тому вона необхідна людям, які страждають на ревматизм, артрит і подагру. Покращує роботу печінки, сприяє зниженню ваги.