Кількість
|
Вартість
|
||
|
Черимойя, Cherimoya, дерево морозива
Середня вага одного плоду 130-300г.
Черимойя відома як "дерево морозива" завдяки своїй консистенції, що нагадує в замороженому вигляді консистенцію морозива, а також за свій ніжний солодкий смак. Смак черимойї нагадує ананас, папайю, полуницю, манго, банан і вершки одночасно. М'якоть плоду білосніжна, соковита, з великою кількістю неїстівного насінння.
Краще вибирати тверді, важкі, незрілі плоди та розмісти їх на сонячному місці при кімнатній температурі на два дні. Дозрівший плод черимойї за мягкістю повинен нагадувати дозрівший авокадо, але не повинен бути м'яким. Зрілість плоду можна також визначити за шкіркою - чим більше на ній коричневої пігментації, тим більш дозрілим є фрукт.
Як їсти черимою
М'якоть черимойї їдять ложкою, попередньо розрізавши плід навпіл. Будьте уважні - насіння черимойї неїстівне.
Черимойю додають до салатів, напоїв, десертів. Щоб запобігти потемнінню, шматочки черимойї збризгують лимонним чи апельсиновим соком.
Як зберігати черимою
Дозрівшу черимойю можна зберігати в холодильнику до 4 днів, загорнувши в паперові рушники.
Користь черимої
Фрукт багатий на вітамін С в легкозасвоюваній формі. В плодах виявлений рекордний вміст калію в поєднанні з магнієм, що надзвичайно корисно для серця та судин. Амінокислоти, які містяться у фрукті, сприяють виробленню червоних кров'яних тілець і підтриманню рівня гемоглобіну, що дуже актуально для людей, як страждають на анемію. Тільки ось для схуднення даний фрукт не підходить, так як досить калорійний.