Кількість
|
Вартість
|
||
|
Паприка, Paprika
Перець має різноманітні форми плодів. Є перці вузькі довгі, вигнуті, конічні, кубоподібні, округлі і плоскокруглі. Забарвлення солодкого перцю також дуже різне, воно поступово змінюється залежно від фази технічної зрілості. Він може бути зеленим, помаранчевим, червоним, жовтим.
Червоний перець отримує свій колір завдяки великій кількості червоно-жовтого пігменту - каротину і червоного пігменту - лікопіну.
Як смакувати: перець широко використовується в кулінарії. Крім споживання в свіжому вигляді, перець засолюють, маринують, консервують, смажать, готують на грилі, фарширують з м'ясом, овочами та іншими продуктами. Його також використовують для приготування лечо і соусів, додають в різні салати, рагу і супи, тушать з овочами або м'ясом.
Як зберігати: необхідно зберігати при температурі від 0 до +2°С.
Корисні властивості: червоний перець є лідером за кількістю вітаміну А. Він містить 125 мкг. Тому він особливо корисно для дітей, так як в них зростаючий організм і для нормального росту їм потрібен вітамін А. Червоний перець містить величезну кількість вітаміну С - 200 мг. Це 200% щоденної норми. Оскільки червоний перець містить велику кількість лікопін, він потужний антиоксидант, і знижує ризик розвитку раку.