Кількість
|
Вартість
|
||
|
Салат Дубовий лист, Oak leaf salad
Салат отримав свою назву тому, що його листя схоже на листя дуба. Він буває різних відтінків, від зеленого до червоного.
Смак салату дуже насичений, з ніжним горіховим відтінком. Щоб смак його не втрачати, краще поєднувати його в салатах і стравах, де немає смаків, які домінують.
Кулінари рекомендують прикрашати ними страви і не приглушувати смак важкими заправками. Салат може слугувати гарніром до смаженої на грилі риби, морепродуктів і грибів. Для заправки підійдуть соуси із рослинного масла, оцту і солі.
Як зберігати: зберігати салат необхідно в холодильнику, але термін зберігання невеликий, листя може потемніти, тому його краще відразу використати після покупки.
Корисні властивості: Зелений дубовий салат, завдяки вмісту фолієвої кислоти, особливо корисний дітям і вагітним жінкам. Він покращує процес травлення, виводить із організму холестирин, знижує тиск. Застосовуюють його при гастриті і для заспокоєння нервової системи. Рекомендується людям, які ведуть малорухливий спосіб життя. Він покращує водний обмін в організмі, корисно діє на серцево-судинну систему, допомагає боротись зі стресами і попереджає передчасному старінню організму.