Кількість
|
Вартість
|
||
|
Перець помаранчевий, Orange pepper
Як і жовтий, помаранчевий перець на смак солодший зеленого і червоного.
Як смакувати: перець широко використовується в кулінарії. Крім споживання в свіжому вигляді, перець засолюють, маринують, консервують, смажать, готують на грилі, фарширують з м'ясом, овочами та іншими продуктами. Його також використовують для приготування лечо і соусів, додають в різні салати, рагу і супи, тушать з овочами або м'ясом.
Як зберігати: необхідно зберігати при температурі від 0 до +2°С.
Корисні властивості: помаранчевий болгарський перець має вищий вміст альфа, бета і гамма-каротину в порівнянні з перцем інших кольорів. Цей перець корисний для зору навіть більше, ніж морква. Ще один плюс помаранчевих сортів овоча - вони, як і червоні сорти, просто невичерпне джерело вітаміну С (150-200 мг). За вмістом аскорбінової кислоти, червоні і помаранчеві представники солодкого перцю перевершують лимон. До скарбнички корисних речовин варто зарахувати і низьку калорійність продукту (26 кКал). Вживаючи в їжу болгарський перець, людина отримує цілий набір вітамінів і мікроелементів, не завдаючи ніякої шкоди фігурі.