Кількість
|
Вартість
|
||
|
Карамболь, Карамбола, Старфрут, Carambola, Star Fruit
У різних країнах карамболь має різні назви, серед них карамбола, старфрут, зоряне яблуко.
Шкірка карамболи гладенька, тонка та блискуча, світло-зеленого або жовтого кольору. М'якоть напівпрозора, дуже соковита і хрустка, з приємним освіжаючим кисло-солодким або солодким смаком, що нагадує поєднання зеленого агрусу, яблука і огірка. Стиглий фрукт має більш солодку м'якоть, а недозрівші плоди дуже кислі. Всередині плоду міститься 8-12 плоских коричневих насінин, за формою і розмірами (довжина близько 1 см) схожих на насіння дині.
Карамбола як їсти?
Для використання плодів в їжу досить зрізати ножем коричневі верхівки ребер і порізати фрукт на шматочки-зірочки.
У свіжому вигляді карамболь використовують для приготування фруктових салатів і десертів, джемів, соусів, соків і прохолодних напоїв або вживають в їжу як самостійну страву. Завдяки красивій формі, карамболу використовують в якості прикраси і доповнення до різних страв. Солодкі плоди зацукровують у вигляді скибочок і виготовляють з них консерви, а кислі використовують для приготування освіжаючих напоїв, або як овоч - засолюють, маринують.
Як зберігати карамболу?
Карамбола зберігається виключно в холодильнику.
Карамбола користь
Фрукт-зірка добре втамовує спрагу, збуджує апетит, знижує артеріальний тиск, сприяє зниженню температури, корисна при захворюваннях печінки, нирок і сечостатевої системи, сприяє нейтралізації і виведення алкоголю з організму.