Кількість
|
Вартість
|
||
|
Фейхоа, Гуава ананасна, Feijoa
Плоди фейхоа збирають ще недозрівшими і вони дозрівають під час транспортування і при зберіганні, при цьому не втрачаючи своїх корисних властивостей.
М'якоть соковита, кисло-солодка з ароматом, що нагадує ананас і полуницю одночасно.
Як їсти фейхоа?
Кожуру їсти можна, але зазвичай так не роблять, адже саме смачне - це ароматна м'якоть. Отримати її просто - розріжте ягоду навпіл чи впоперек. За допомогою ложки вишкребіть м'якоть з обох половинок фейхоа.
Як зберігати фейхоа?
Зберігати необхідно в холодильнику не більше як 7 діб.
Користь фейхоа
Його основною цінністю вважається саме високий вміст йоду із всіх відомих рослинних чи тваринних продуктів. Саме йод покращує пам'ять, прискорює розумові процеси. Крім того, фейхоа містить 93 корисних речовин. В ньому є майже всі вітаміни, клітковина, пектини, яблучна кислота, мікро і макроелементи. Шкірка в їжу зазвичай не використовується, хоча також надзвичайно корисна через вміст біологічно активних речовин, які є сильними антиоксидантами і які допомагають в профілактиці онкологічних захворюваннь, окрім того, в шкірці міститься фенольні з'єднання - катехіни, лейкоантоціани, розчинні тканини. Крім регулювання функції щитовидної залози, свіжі плоди фейхоа, перетерті з цукром, рекомендують при атеросклерозі, авітамінозі, гіповітамінозі, запальних процесах кишкового тракту, при пієлонефриті і гастриті. При шкірних захворюваннях ефірні масла плодів використовують як протизапальне.