Кількість
|
Вартість
|
||
|
Айва, Cydōnia
Плід у айви схожий і на яблуко, і на грушу, досить жорсткий з терпким смаком. Однак не вірте чуткам, що айву їдять тільки в готовому вигляді. У неї дуже приємний і досить ніжний смак, злегка солодкуватий, приємно терпкий. Самі плоди айви можуть бути досить великими, від 200 до 700 г.
Як зберігати айву: для зберігання айві підходить не тільки відсік для фруктів, а й будь-яка з полиць, де підтримується температура від 0 до 8 ° С. Щоб вона пролежала там якомога довше, бажано кожен плід щільно обернути фольгою, папером або харчовою плівкою.
Корисні властивості айви: свіжі плоди айви - справжнє джерело вітамінів і біологічно активних речовин. Айва містить клітковину і декылька важливих вітамінів і мінералів, що робить її впевненим доповненням практично до будь-якої дієти. Плоди айви містять помірну кількість вітаміну С і міді, а також невелику кількість вітамінів групи В, заліза, калію і магнію, але при дуже невеликій кількості калорій - це чудова корисна властивість айви. Вважається, що після обробки плоди айви зберігають всі свої корисні властивості.