Кількість
|
Вартість
|
||
|
Манго Тайське box
Тайське манго - одне з найпопулярніших видів манго. Воно фантастично смачне! Цей сорт має форму продовгуватого овалу, загостреного з однієї сторони. Колір шкірки манго жовтий, іноді буває зеленувато-жовтим. Нам Док Май дуже солодке манго, має масляну, соковиту, не волокнисту текстуру і делікатний ванільно-персиковий аромат. Його м'якоть просто тане в роті! Спробуйте його, воно того варте!
Як їсти манго?
Покладіть манго на бік, легенько ножем проведіть по центру лінію вздовж плоду. Відступіть від цієї лінії півсантиметра справа і відріжте одну половинку, потім зробіть відступ зліва і відріжте другу половинку. Якщо ви все зробили вірно, то у вас вийде дві половинки з великою кількістю м'якоті і серцевина манго з кісточкою та невеликою кількістю м'якоті. Потім можна легко відокремити м'якоть від шкірки за допомогою столової ложки. Спробуйте, це дуже просто.
Як зберігати манго?
Зберігайте манго дома в холодильнику. Якщо манго недостатньо м'яке, залиште його в теплі, при температурі 18-22°С на 2-3 дні. Так воно швидше дозріє та стане солодше.
Користь манго
Основні поживні речовини: кальцій, мідь, волокно, залізо, магній, вітаміни А, В6 і С.
В даний час вживання плодів манго рекомендують не тільки для підвищення імунітету при боротьбі з простудними захворюваннями, для поліпшення зору і травлення, підтримки організму під час нервових перевантажень, але й навіть для профілактики онкозахворювань. Дослідження показали, що м'якоть цього фрукту містить речовини під назвою - каротиноїд криптоксантин - які є "пастками" для вільних радикалів, тому регулярне споживання манго значно знижує ризик розвитку пухлин.
Не рекомендується поєднувати манго з алкоголем.