Кількість
|
Вартість
|
||
|
Шарон, Persimmon, Kaki
Ми пропонуємо тільки солодкий іспанський шарон високої якості, який не в`яже.
Шарон - це один з різновидів східної хурми. Цей яскраво-оранжевий плід є гібридом японської хурми і яблука. Його вивели в Ізраїлі, а своєю назвою він зобов'язаний однойменній долині (вона ще відома як Саронська), що розташована в західній частині цієї країни. На відміну від звичайної хурми, сорт хурми шарон містить набагато менше в'яжучих речовин (таніну), завдяки чому смак у нього набагато приємніший. Ще одна істотна відмінність шарона від хурми східної - відсутність кісточок. У цьому різновиді хурми тоненька і блискуча шкірка, а її м'якоть - тверда, як і у яблука, у міру дозрівання стає м'якшою.
Хурма шарон як їсти: найчастіше цей плід, як і будь-який інший фрукт, їдять в сирому вигляді. З м'якоті шарона роблять пудинги, мармелад, желе, джеми, морозивота муси, її також використовують у випічці і запіканках. Цей фрукт, як і звичайну хурму, сушать; з нього виготовляють різні напої, головним чином сидр, вино і пиво. Крім цього, шарон додають до багатьох салатів: він непогано поєднується з цибулею, помідором, волоськими горіхами. Цей різновид хурми використовують також в якості маринаду або соусу для м'яса і курки.
Шарон корисні властивості: яскраво-помаранчевий колір цього фрукту свідчить про високий вміст в ньому бета-каротину, що є потужним антиоксидантом, який ефективно протистоїть вільним радикалам. До речі, в шароні цієї цінної речовини набагато більше, ніж в гарбузі, томатах і солодкому перці, тому яблучна хурма вважається чудовим засобом від старіння і зморшок. Шарон також багатий харчовими волокнами, які важливі для кишківника, і калієвими солями, що добре впливають на роботу серцево-судинної системи. У ньому багато магнію, який допомагає розвантажувати нирки, і заліза, яке необхідно при анемії, в чималій кількості містяться вітаміни А, С і Р і такі мінерали, як йод, калій, мідь, марганець. Вживання цього фрукта сприяє зменшенню крихкості судин, поліпшенню функцій мозку і очей, зміцненню імунітету.
Шарон повинен бути присутнім в раціоні тих, хто часто з різних причин піддається стресам: цей солодкий плід сприяє зняттю втоми і поліпшення апетиту і настрою. Крім цього, плід рекомендують для профілактики атеросклерозу і захворювань щитовидної залози.
Через високий вміст легкозасвоюваних жирів шарон протипоказаний хворим з діагнозами ожиріння і цукровий діабет. Зловживати шароном не варто і здоровим людям - поїдання цього плоду в чималих кількостях тягне за собою утворення безоарів, які незабаром можуть привести до непрохідності кишківника.