Кількість
|
Вартість
|
||
|
Мак, poppy seeds
Мак кондитерський - рід трав'янистих рослин сімейства макових, застосовується в кулінарії, а також в медичній сфері. Поява і поширення макових посівів має давню і заплутану історію. Ймовірною батьківщиною цієї рослини ймовірно вважаються країни Середземномор'я.
Як використовувати: насіння маку використовуються в якості начинки при виготовленні хлібобулочних виробів, млинців, пирогів, запіканок. Ними посипають булочки, кекси, торти, додають в халву. Макові насіння можуть виступати як панірування. Обсмажені в вершковому маслі, вони прекрасно доповнюють локшину. З макового насіння отримують олію, яка використовується при консервуванні, виготовленні кондитерських виробів, в фармацевтиці та парфумерії.
Як зберігати: макове насіння зберігають в сухому приміщенні з хорошою вентиляцією і середньою вологістю повітря. Щоб продовжити його термін придатності, можна помістити в холодильник.
Корисні властивості: насіння маку очищує судини від холестерину, надає в'яжучу дію, покращує травлення, заспокоює нерви, допомагає боротися з безсонням, полегшуює стан при бронхітах, піднімає рівень гемоглобіну, зміцнює кістки.