Кількість
|
Вартість
|
||
|
Кмин чорний, калінджі, чорнушка, caraway black
Насіння чорного кмину не володіють таким сильним ароматом, як звичайний кмин, але зате мають складний смак перцю, мускатного горіха, а також полуниці.
Як використовувати: чорний кмин дуже поширений в індійській кухні. Він надає, пікантність і гостроту не тільки м'ясних або рибних страв, але покращує смак вегетаріанських овочевих страв. Індійські кулінари зазвичай обсмажують насіння в гірчичному маслі - від цього їх аромат і смак помітно покращуються.
Насінням чорного кмину ароматизують хлібні вироби, випічку, хлібці, додають їх і в рідке тісто, желе і муси. Кулінари також рекомендують використовувати насіння чорнушки при квашенні капусти, солінні огірків і кавунів - маленька щіпка насіння додасть надзвичайний аромат.
Як зберігати чорний кмин: насіння кмину чорного потрібно зберігати в щільно закритих банках або пакетах в сухому темному місці.
Корисні властивості калінджі: це насіння багате поліненасиченими жирними кислотами, що не виробляються самостійно в організмі, але дуже важливі для збереження стабільності мембран клітин, можливості їх утворення і повноцінного виконання ними своєї функцій.