Кількість
|
Вартість
|
||
|
Розмарин, Rosemary
Розмарин є одним з найвідоміших спецій, які споживають у всьому світі. Має сильний солодкуватий аромат, нагадує хвою, і характерний злегка гострий смак. Молоді листя, пагони і квіти розмарину в свіжому або висушеному вигляді використовують в якості спецій. Його додають в різні салати, овочеві супи, страви із птиці, м'яса або риби, до грибів, в маринади та консервацію.
Як зберігати: помістіть в склянку води, і поставте в холодильник на нижню полицю, надівши поліетиленовий пакет на зелень.
Корисні властивості: вживання в їжу розмарину стимулює вивільнення шлункового соку і покращує процеси травлення, підвищує імунітет. Розмарин корисний при фізичному виснаженні, гіпотонії, метеоризмі, стресах і нервових розладах.
Використання розмарину і його ефірної олії протипоказано у випадках епілепсії, гіпертонії, алергії та індивідуальної нетерпимості, а також під час вагітності та маленьким дітям.