Кількість
|
Вартість
|
||
|
Ревінь, Rhubarb
Ревінь - це овоч, в якому тільки стебло їстівне, а листя і корінь вважається отруйними. Черенки ревеня мають різко виражений кислий смак з характерним присмаком і ароматом.
Як смакувати: в якості овоча його додають до салатів, овочевих супів, борщів, соусів, варення, компотів, желе, мармеладу, киселю і як начинка в солодких пиріжках. У Європі ревінь вважається одним з кращих доповнень до риби, дивовижно смачна і ароматна приправа. Ревінь прекрасний у свіжому вигляді, але багато людей вважають за краще готувати його перед споживанням. Є кілька нюансів, що необхідно знати. Деякі джерела радять очистити ревінь від шкірки, але насправді це не обов'язково, тим більше, що шкірка ревіня містить найбільшу кількість поживних речовин.
Як зберігати: оптимальна температура зберігання ревіня від 0 до +1 °C.
Корисні властивості: ревінь підвищує апетит і відновлює нормальну роботу шлунково-кишкового тракту. Також визнана користь застосування ревіня як протизапального, антимікробного, жовчогінного і загальнозміцнюючого засобу. В корені ревіня виявлена речовина з сильним послаблюючим ефектом.