Кількість
|
Вартість
|
||
|
Редис Дайкон, Daikon radishes
Дайкон - це різновид редьки, відомий як білий редис, японська або китайська редька. У японській мові «Дайкон» - це «великий корінь».
Дайкон має м'якший смак, ніж його родичі - редька і редис, що робить його універсальним овочем.
Як смакувати: свіжі молоді коренеплоди дайкона можна їсти окремо, заправивши сметаною або рослинною олією, або додати в салати.
Як зберігати: оптимальна температура зберігання редиса від 0 до +5 °C.
Корисні властивості: Дайкон не містить багато поживних речовин. Його основними цінними властивостями є високий вміст вітамінів С і В, клітковини, пектину і ензима мірозинази - речовини, що сприяє травленню. Дайкон має антисептичні та бактерицидні властивості, що робить його ефективним засобом для боротьби з застудою та інфекційними захворюваннями. Він може бути використаний для боротьби з атеросклерозом і ревматизмом. На відміну від його родичів - хріна і редька - дайкон містить дуже мало гірчичного масла і глікозидів, тому він не збуджує серцеву активність і може вживатись всіма без винятку. Завдяки високому вмісту вітамінів, Дайкон зміцнює імунну систему, а його фітоциди вбивають мікроби. Він виводить зайву рідину з організму, очищає печінку і нирки, стимулює роботу шлунку і кишківника і навіть здатний розтворити камні в жовчному міхурі.