Кількість
|
Вартість
|
||
|
Кумато, Kumato
Кумато - це овочева культура, яку називають чорним помідором. Вони мають щільну шкірку, незвичайний, чорно-коричневий колір і більш солодший смак, ніж звичайні помідори.
Родом кумато з Галапагоських островів. Втім, вид, в якому вони представлені на європейському ринку, виник завдяки копіткій роботі селекціонерів з Бельгії. Це вони отримали такий вид шляхом схрещування диких і домашніх сортів помідорів. Причому без домішок генної інженерії.
Як смакують: помідори ідеально підійдуть для використання в їжу в свіжому вигляді, так і для приготування різноманітних страв.
Як зберігати: свіжі помідори дуже добре зберігаються в холодильнику. Покладіть їх в ящик для овочів і фруктів одним або максимум двома шарами.
Корисні властивості: помідори низькокалорійна їжа, тому відмінно підходить для людей, які мають надлишкову вагу і бажаючим схуднути. Регулярне вживання помідорів допомагає боротися із стресом, депресіями і поганим настроєм, так як сприяє виробництву організмом серотоніну-головного регулятора настрою. Помідори містять антиоксиданти, тому і є профілактичним засобом від ракових захворювань. Вживання помідорів знижує рівень холестирина в крові і укріплює серцево-судинну систему. Томати нормалізують роботу печінки і нирок, активізують активність мозку, покращують зір.