Кількість
|
Вартість
|
||
|
Пітахайя жовта, Пітайя жовта, фрукт дракона, драконій фрукт, Pitaya yellow, Pitaya amarilla, Dragon Fruit yellow
Жовта пітахайя, або драконій фрукт, зовні дуже відрізняється від червоної, і якщо не знати назву фрукта, не відразу здогадаєшся до якого виду він належить. Плоди довгасті, приблизно 10см в довжину і 6см в діаметрі. Розмір залежить від кліматичнчих умов. Їх товста жовта шкірка покрита невеликими горбкуватими виступами, які в незрілому стані демонструють маленькі шипи, які природним чином відпадають у міру дозрівання плоду.
Під шкіркою знаходиться щільна біла м'якоть, що містить безліч дрібних їстівних чорних насінин. Плоди жовтого дракона мають хрустку соковиту текстуру і дуже солодкий тропічний смак з квітковими нотками і без кислотності.
Як їсти пітахайю?
Розрізати плід навпіл в поздовжньому напрямі і їсти м'якоть ложкою, або надрізати шкірку плоду в повздовжньому напрямі і повністю зняти її, після чого порізати м'якоть на шматочки.
Як зберігати пітахайю?
Зберігати пітайю необхідно в холодильнику.
Користь пітахайї?
Пітахайя є цінним дієтичним низькокалорійним продуктом, має високий вміст корисних речовин. Основними компонентами м'якоті є вуглеводи і вода, в невеликій кількості жири, переважно поліненасичені. Це гарне джерело антиоксидантів, вітамінів РР, В1, В2, В3 і особливо вітаміна С, кальція, фосфора, заліза та інших мінеральних компонентів, а також харчових волокон.