Кількість
|
Вартість
|
||
|
Пітахайя червона всередині, Костаріканська пітахайя, Purple Pitaya, Pitaya roja, Red-fleshed Costa Rican Dragon fruits
Плоди Дракона з червоною м'якоттю зустрічаються рідше, ніж сорти з жовтою шкіркою, і не так широко доступні як сорти з білою м'якоттю. Відрізняються від інших сортів більш насиченим смаком і дрібним насінням.
М'якоть вживають в свіжому вигляді, злегка охолодженою. Пітахайю використовують, щоб надати смак напоям, десертам.
Як смакувати пітахайю?
Розрізати плід навпіл в поздовжньому напрямі і їсти м'якоть ложкою, або надрізати шкірку плоду в повздовжньому напрямі і повністю зняти її, після чого порізати м'якоть на шматочки.
Як зберігати пітайю?
Зберігати пітахайю необхідно в холодильнику.
Користь пітахаї?
Пітахайя є цінним дієтичним низькокалорійним продуктом, має високий вміст корисних речовин. Основними компонентами м'якоті є вуглеводи і вода, в невеликій кількості жири, переважно поліненасичені. Це гарне джерело антиоксидантів, вітамінів РР, В1, В2, В3 і особливо вітаміна С, кальція, фосфора, заліза та інших мінеральних компонентів, а також харчових волокон. Плід корисний для діабетиків і гіпертоніків, знижує рівень холестирину в крові, підвищує імунітет, покращує діяльність кишкового травлення.