Кількість
|
Вартість
|
||
|
Пітахайя червона, пітайя червона, пітахайя рожжева, драгонфрут, фрукт дракона, pitaya blanca, dragon Fruit
У всіх вона викликає різні асоціації та емоції, але ось уже кілька років пітахайя входить в ТОР-10 найбільш популярних екзотичних фруктів.
Пітахайя неймовірно красивий фрукт, який вражає уяву! Правда, її смак трохи поступається зовнішньому вигляду. Червона пітахайя володіє дещо прісним смаком, що нагадує поєднання ківі з кавуном, але тільки без яскраво вираженої солодощі або кислоти. Текстура м'якоті дуже цікава, хрустка і ніжна одночасно.
Як їсти пітайю?
Розрізати плід навпіл в поздовжньому напрямі і їсти м'якоть ложкою, або надрізати шкірку плоду в повздовжньому напрямі і повністю зняти її, після чого порізати м'якоть на шматочки.
Як зберігати пітахайю?
Зберігати пітайю необхідно в холодильнику.
Користь пітахаї?
Пітахайя є цінним дієтичним низькокалорійним продуктом, має високий вміст корисних речовин. Основними компонентами м'якоті є вуглеводи і вода, в невеликій кількості жири, переважно поліненасичені. Це гарне джерело антиоксидантів, вітамінів РР, В1, В2, В3 і особливо вітаміна С, кальція, фосфора, заліза та інших мінеральних компонентів, а також харчових волокон. Плід корисний для діабетиків і гіпертоніків, знижує рівень холестирину в крові, підвищує імунітет, покращує травлення.