Кількість
|
Вартість
|
||
|
Патисони бебі, Baby patissons
Патисон – це один із різновидів гарбуза звичайного. Патисони бувають білі, жовті та зелені. Назва патисона походить від незвичайної форми його плодів і походить від французького pâté - «пиріг».
Як смакувати: патисони готують таким же чином, як і кабачки і молодий гарбуз: відварюють, тушкують, смажать, запікають, готують ікру. Маленькі патисончики-міні діаметром до 5 см з ніжною шкірою маринують або відварюють цілими. Патисони чудово поєднуються з усіма овочами, рисом, м'ясом, грибами, гострими приправами.
Як зберігати: хоча стандартна температура холодильника підходить для патисонів, висока вологість може викликати гниття і утворення цвілі. Щоб уникнути цього, складіть патисони в паперовий мішок. Зробіть невеликі вентиляційні отвори для вентиляції.
Корисні властивості: у зв'язку з низьким вмістом калорій і високим вмістом клітковини, патисони широко використовуються в дієтичному харчуванні. Нормалізують обмін речовин, запобігають захворюванням серцево-судинної системи, нирок і печінки. Сік патисонів виводить зайві солі з організму, поліпшує роботу кишківника і заспокоює нервову систему. Плоди патисонів багаті на крохмаль, цукор, білки і пектинові речовини. Із мінеральних солей в них містяться солі заліза, магнію, марганцю, кальцію, калію. Як і всі види гарбуза, патисони містять вітаміни А, С і деякі вітаміни групи В.