Кількість
|
Вартість
|
||
|
Горіх Пекан у шкаралупі
Горіхи Пекан є близьким родичем волоських горіхів. Вони схожі за смаком і зовнішнім виглядом, але ядерця цього горіха трохи м'якше, ніж у волоського. Батьківщиною цього екзотичного виду горіхів - Північна Америка. Пекан здавна шанується племенами індіанців, а в північноамериканській культурі білих він знайшов відображення широкого використання в кулінарії.
Як смакувати: потрібно пам'ятати, що горіх Пекан в шкаралупі містить досить багато калорій. Відсоток вмісту жиру в цих горіхах досягає 70%. Тому їсти його потрібно потроху - але з великою користю для організму. Краще замінювати цими горіхами інші жирні продукти в раціоні, з'їдати можна по 1 чайній ложці товчених горіхів до 5 разів на день або по всього 10-12 горішків. Крім того, з цим горіхом печуть пироги, печиво, додають в супи і салати.
Як зберігати: зберігати горіх найкраще в прохолодному темному приміщенні в тарі, яка забезпечує достатню вентиляцію повітря.
Корисні властивості: горіх Пекан нормалізує роботу всіх внутрішніх органів, підвищує тонус організму, бореться з втомою і відсутністю апетиту. Полі-і мононенасичені жирні кислоти в горісі Пекан подовжують молодість і красу. Гамма-токофероли (природні антиоксиданти) захищають клітини від процесів окислення, а фітостероли знижують рівень холестерину.