Кількість
|
Вартість
|
||
|
Жовта морква
Жовта морква є різновидом відомого нам коренеплоду. Жовтий колір цього сорту моркви обумовлений перевагою в складі каротину. Морква має щільну і соковиту серцевину, гладку і м'ясисту поверхню. Овоч 10-15 см завдовжки.
На смак жовта морква хрустка і солодка, в ній багато соку. Також плоди, завдяки вмісту в них ефірних масел, мають приємний аромат.
Як смакувати: овоч можна вживати як в свіжому вигляді, що дозволяє зберігати всі поживні речовини і вітаміни, доступні в ньому, так і піддавати кулінарній обробці (варити,тушкувати, готувати на пару або смажити). Вона є компонентом для приготування перших і других страв, салатів, гарнірів і навіть десертів. Відомо також, що справжній узбецький плов готують з вживанням рівної кількості помаранчевої та жовтої моркви, тому остання часто називається узбецькою.
Як зберігати: необхідно зберігати при температурі від +2 до +10°С.
Корисні властивості: корисні властивості плодів дозволяють застосовувати їх в медицині. Жовта морква має багато корисних властивостей і низьку калорійність. В її складі багато вітамінів групи В, а також ретинол, ніацин і геранол, який має антибактеріальний ефект. Також її сік містить максимальну кількість каротину і ксантофиллу, які протидіють раку і покращують стан шкіри, нігтів і волосся. Соком з моркви поповнюють запас корисних речовин в періоди дефіциту вітамінів в організмі. Корисні властивості овоча дозволяють використовувати його для очищення крові і нормалізації серцево-судинної системи. Жовту моркву рекомендується вживати при захворюваннях шлунково-кишкового тракту.