Кількість
|
Вартість
|
||
|
Морква бебі, Вaby carrots
Морква бебі - різновид мініатюрної моркви, яскраво-помаранчевого кольору з тонкою шкіркою, яку можна не очищати.
Як смакувати: така морква знайде своє місце як на святковому столі, так і на повсякденному. Їдять її в свіжому вигляді як корисний снек. Також моркву бебі піддають термічній обробці - тушкування в олії або глазування, добуде більш природній солод з моркви, а олія, під час приготування, обволікатиме моркву і створить апетитний блиск.
Як зберігати: необхідно зберігати при температурі від 2 до 10°С.
Корисні властивості: основна відмінність між морквою бебі та її великими аналогами з точки зору корисних властивостей є те, що її не потрібно різати, а це означає, що вітаміни в плодах під час кулінарної обробки збережуться набагато більше завдяки цілісності, "молодості" і мініатюрним розмірам плодів. Морква корисна під час самих різних захворюваннях: анемії, бронхіті, деяких захворюваннях шкіри, серцево-судинних захворюваннях, при заживленні ран і особливо для очей. З точки зору вмісту каротину, морква випереджає майже всі фрукти і овочі (крім обліпихи). 100-200 грам моркви достатньо, щоб задовольнити щоденну норму каротину (6 мг). Але не весь каротин поглинається і перетравлюється. Синтез вітаміну і його поглинання можливе тільки з нормальною функціонуючою печінкою, з достатньою кількістю жовчі. Вітамін А краще всього засвоюється з жиром. Тому овочі, що містять каротин, найбільш доцільно використовувати у вигляді салатів і вінегретів, приправлених сметаною або рослинною олією.