Кількість
|
Вартість
|
||
|
Мангостин, мангостан, мангостін, мangosteen
Вага 1шт від 90г до 150г
Плоди мангостину заслужено вважають одними з найвишуканіших фруктів світу. Мангостін смак унікальний і схожий одночасно і на суміш ананасу, полуниці, винограду, і не схожий ні на що! Усередині плоду ви знайдете п`ять-сім м'яких білих часточок, зовні схожих на зубчики часнику. Це і є їстівною частиною мангостина. В одній-двох часточках є маленьке витягнуте насіння, воно неїстівне.
В ідеалі хороший мангостін повинен бути великим і щільним на дотик, але злегка пружинити при м'якому натисканні на плід. Фрукти тверді на дотик, сухі, з потрісканою шкіркою- вже переспіли. Хоча, якщо на коричневому черешку плоду є зелені цятки, то такий мангостін всередині хороший.
Як їсти мангостин?
Розріжте мангостін по центру, продавлюючи його по колу приблизно на 5-7мм всередину, намагайтесь не зачепити м'якоть. Розрізи можна робити з боків і знизу плоду, після чого шкірка акуратно видділяється від м`якоті. А якщо шкірка м'яка, можна просто розламати плід навпіл.
Як зберігати мангостін
Мангостін можна зберігати в холодильнику один-два тижні. Ідеальна температура для збігання мангостину від 6 до 12ºС.
Користь мангостана
Мангостин - справжнє джерело найбільш важливих для людини елементів: вітамінів С і Е, рибофлавіну, тіаміну, азоту, кальцію, магнію, цинку, натрію і калію. І при цьому, у нього дуже низький рівень кислотно-лужного балансу (pH) - всього 3.2.
Тайці їдять мангостін в сирому вигляді, попередньо охолодивши його. У цьому виді мангостін має дуже освіжаючий смак, особливо після гарячої та гострої їжі. З мангостину можна робити начинку для пирогів, додавати цей фрукт в гострі і фруктові салати, молочні коктейлі, готувати з м'якоті мангостину суфле, а також соуси каррі до риби. Легкий, витончений смак мангостіна прекрасно поєднується з морепродуктами, особливо з кальмарами і креветками.