Кількість
|
Вартість
|
||
|
Луло, нарахілья, Lulo
Луло - це ідеальний вибір для любителів кислих фруктів. Луло має форму помідорів жовтого або зеленуватого кольору з шороховатою поверхнею. Всередині плід заповненний великою кількістю насіння кремово-білого кольору. Діаметр стиглих плодів - 3-8 см, маса 50-70 г. За внутрішньою структурою вони нагадують томати і фізаліс.
Як смакувати: фрукт можна їсти в свіжому вигляді, але можна і приготувати його (випічка, соуси, маринади). Кислуватий смак фрукта роблять наранхілью або луло ідеальним компонентом для надавання екзотичної нотки напоям і десертам. М'якоть плодів наранхільї добре поєднується з морозивом, але в Гватемалі цей фрукт використовується в поєднанні з сиром для начинки традиційних пирогів. Більшість латиноамериканців вважають сік з наранхілли смачнішим,ніж апельсиновий сік.
Як зберігати: зберігати необхідно при температурі від 0 до +4⁰С.
Корисні властивості: у луло багато корисних речовин, вітаміни А, С, В, K, протеїни, вуглеводи, білки, калій, кальцій, фосфор, залізо, цинк, марганець, мідь, пектин, рибофлавін, харчові волокна і клітковина. У 100 г плодів всього 27 ккал тому, можна сміливо включати луло в дієтичне харчування.