Кількість
|
Вартість
|
||
|
Цибуля Ялтинська, Yalta onion
Ялтинська (кримська) цибуля - сорт червоної цибулі. Вона має плоску форму і темний червоно-фіолетовий колір зовні. Всередині ялтинська цибуля з окрасом білого кольору з легким рожевим відтінком. Цибулини дуже соковиті і мають товсті внутрішні шари. За смаком ця цибулина дуже солодка, без найменшого смаку гіркоту.
Ялтинська цибуля містить менше ефірних масел, ніж інші сорти цибулі. Але вона цінна за свій смак.
Як смакувати: ялтинська цибуля найкраще використовувати в свіжому вигляді, додавши до салатів.
Як зберігати: щоб якнайдовше зберегти запаси цибулі в квартирі або в будинку в ідеалі підійде теплий балкон або лоджія. Головне розташувати головки цибулі так, щоб повітря між ними вільно циркулювало.
Корисні властивості: цибуля містить велику кількість вітамінів, мікро і макроелементів. Цибуля багата на залізо, кальцій, мідь, цинк, фтору. Вважається, що гострі сорти цибулі багатші на цукор, ніж солодкі, тому ялтинська цибуля за змістом цукру відстає від своїх гірких колег. Використання цибулі покращує травну систему. Ріпчаста цибуля зміцнює імунну систему і володіє протизапальною, бактерицидною і антимікробной дією.