Кількість
|
Вартість
|
||
|
Цибуля-шалот, Shallot
Цибуля-шалот названа на честь ізраїльського міста Ашкелон.
Одним з кращих різновидів цибулі-шалот вважається échalote grise, яку можна впізнати за витягнутою формою цибулин і білим кольором. Проте, більш поширений шалот рожевого кольору дасть фору звичайній цибулі. Він має приємний і помірний для цибулі легкий солод.
Як смакують: її вживають в їжу, використовуючи як приправу до різноманітних страв - так як вона має свій власний, не схожий на інші види цибулі, запах, страви отримують необхідну родзинку, до того ж вона прекрасно поліпшує травлення і підвищує апетит. Листя, а також цибулини шалот слугують як спеції в кулінарії, з них готують салати, їх додають в супи, м'ясні страви, маринади, омлети, сендвічі, вони входять до складу численних соусів, маринадів, овочевих, м'ясних і рибних консерв. Останнім часом шалот отримав широке застосування в багатьох французьких та англійських стравах, де він замінив ріпчасту цибулю.
Як зберігати: щоб якнайдовше зберегти запаси цибулі в квартирі або в будинку в ідеалі підійде теплий балкон або лоджія. Головне розташувати головки цибулі так, щоб повітря між ними вільно циркулювало.
Корисні властивості: продукт має дієтичні якості, маючи в своєму складі до 4% цукру. Кальцій і фосфор зміцнюють кісткову тканину організму при постійному застосуванні. Аскорбінова кислота, яка також є частиною її складу, працює над зміцненням імунної системи, а фітоциди допомагають боротися з проявами застуди і є незамінними в авітамінозі, оскільки вони є речовинами, які борються з патогенними бактеріями.