Кількість
|
Вартість
|
||
|
Лонган, Longan, око дракона
В перекладі з тайського «лонган» значить «око дракона».
Лонган - це невеликі фрукти, які нагадують горішки, що ростуть гронами. Мають світло-коричневу шкірку, яка легко зчищається. Під нею - біла напівпрозора м'якоть, за консистенцією, як виноград, а в центрі чорна кісточка. М'якоть лонгана дуже ніжна, солодка і соковита, з медовим присмаком і легким горіховим ароматом. Відмічають, що в ньому відчутний присмак мускуса.
Як їсти лонган?
Розмістити лонган між великим і вказівним пальцем і злега надавити. Після того як він лопне, видаліть шкірку. В руках у вас залишиться біла їстівна м'якоть, всередині якої знаходиться тверда кісточка (кісточку їсти не можна).
Найчастіше лонган їдять в свіжому вигляді, але існує думка, що справжінй смак розкриється після того, як його піддати термічній обробці. Сушені ягоди додають до різноманітних напоїв. Відпочиваючи в Тайланді, можна зустріти ягоди лонгана в деяких салатах. Ну і, звичайно ж, виключенням не будуть різні десерти, "око дракона" можна зустріти як в складі морозива, так і у випічці.
Як зберігати лонган?
При кімнатній температурі спілий фрукт зберігається не більше 3-4 днів. Розмістивши його в холодильнику, термін зберігання можна продовжити до 7-10 днів. Лонган також можна заморожувати, він абсолютно не втрачає свої смакові якості, а лежати в морозилці може декілька місяців.
Користь лонгана
Відомі властивості лонгану як тонізуючого засобу. Його можна використовувати при захворюваннях, які сопровождуються втомлюваністю, слабкістю, запамороченням, тахікардією і погіршенням зору. Лонган корисно діє на работу шлункового тракту, активізуючи работу шлунка і кишківника. Дослідження показують, що в ньому містяться феноли (еллагова, карілагієва і галлієва кислоти), які діють як антиоксиданти, тобто сприяють уповільненню старіння клітин організму. Також ці речовини корисно діють на печінку і інші органи, захищають організм при прохожденні курсу хіміотерапії.