Кількість
|
Вартість
|
||
|
Помело рожеве
Рожеве помело - це чудовий екзотичний фрукт, він один з найбагатших корисними властивостями серед цитрусових плодів.
Середня вага плоду від 900 грам до 1200 грам.
Рожеве помело характеризується світло-зеленою шкіркою і соковитою, ароматною червоно-бордовою м'якоттю. Смак плодів кисло-солодкий і з невеликою гіркотою. Форма плодів овальна, за розміром не більше, ніж грейпфрут. Під товстою шкіркою, яка добре очищується, є шар білої, пористої оболонки, а в ній 8-12 скибочок, розділених між собою перегородками.
Як смакувати: шкірка майже всіх сортів помело гірчить. Тому необхідно очистити кожну скибочку індивідуально.
Як зберігати: краще зберігати при температурі від +6°C до +9°C.
Із рожевого помело отримують дуже смачні цукати, мармелад. Помело є невід'ємною частиною багатьох національних тайських і китайських страв. Часто він також подається з гарячими або гострими стравами, щоб відчути контраст різних смаків. Помело також органічно поєднується із сирими овочами і ракоподібними, з домашньою птицею, рибою і білим м'ясом.
Корисні властивості: в склад помело входить широкий спектр вітамінів (A, C, B1, B2, B5), мінералів (кальцій, калій, залізо, фосфор, натрій), клітковина, ефірні маслі і органічні кислоти. Користь рожевого помело є величезною - нормалізує артеріальний тиск, очищає судини, нормалізує роботу серця, запобігає утворенню пухлин, нормалізує обмін речовин, підвищує працездатність і покращує настрій, знімає втому і підвищує тонус організму. Шкірка, якою вкрита м'якоть, так як і шкірка помело, містить ефірні масла і спеціальні речовини, які за своїми властивостями схожі на антибіотик. Саме тому папуаси застосовують ці частини помело для знезараження ран.