Кількість
|
Вартість
|
||
|
Таро, Еддо,Tarot root
Корінь таро - підземна бульба чагарникової трав'янистої багаторічної рослини діаметром 6-8 см і вагою до 4 кг. У азіатській кухні дуже часто його використовують замість картоплі. Смак бульби таро у відвареному, підсмаженому або тушкованому вигляді дуже схожий на смак картоплі. Є декілька видів Таро, однією з особливостей яких є різний колір м'якоті бульби, він може варіюватися від білого до кремового, жовтого, помаранчевого, рожевого і червоного. Крім того, бульби різних типів таро в тій чи іншій мірі відрізняються за смаком і вмістом різних поживних речовин.
В основному, склад м'якоті бульби таро включає в себе велику кількість дрібнозернистого крохмалю - близько 20%, більше 3%-протеїну і менше 1% цукру. Сирий корінь таро має неприємний смак, оскільки викликає печіння в роті. Термічно оброблені бульби мають відмінні смакові якості, особливо в поєднанні з іншими продуктами.
Таро в Японії використовується в приготуванні супів (імоні), відварюють як картоплю, широко використовують як гарнір до м'ясних та інших страв. Існують численні рецепти для приготування таро на пару, а також випічка з таро. У Японії вони не бояться легкого печіння в роті - тому м'якоть бульби таро натирають на тертці, приправляють і їдять в сирому вигляді в поєднанні з іншими продуктами. Пагони таро і молоде листя також використовують в кулінарії, як спаржа.
Як зберігати: умови зберігання плодів таро такі ж, як і у нашої картоплі. В неочищеному вигляді в погребі, у загальному відділенні холодильника або в ншому темному прохолодному місці.
Корисні властивості: використання бульби таро буде надзвичайно корисним для тих, чиє життя пов'язане із значними фізичними навантаженнями. Цей овоч містить більше калорій, ніж картопля. У той же час його поживне наповнення обумовлене високим вмістом складних вуглеводів-амілози і амілопектину. Крім того, ці речовини, в поєднані з клітковиною, забезпечують плавний приріст рівня цукру в крові. Також неможливо не відзначити високий вміст цілого ряду антиоксидантних речовин і в бульбах і листках таро. Завдяки цьому їх регулярне вживання поліпшить стан шкіри, слизових оболонок, а також покращить зір. У свою чергу, значна кількість калію в бульбах рослини дозволяє нормалізувати частоту серцевих скорочень і кров'яний тиск.