Кількість
|
Вартість
|
||
|
Корінь хрону, Нorseradish
Корінь хрону довгий, золотисто-коричневий, всередині - білий, дуже пекучий за смаком, мабуть, це одна з найбільш пекучий спецій. Запах свіжорозрізаного кореня гострий, їдкий.
Як смакувати: свіже, дрібно натерте коріння, зазвичай, використовують в якості приправи. Він чудовий без будь-яких домішок до багатьох м'ясних страв. Щоб трохи пом'якшити його різкість, додається терте яблуко, відварений буряк або буряковий сік. Прекрасною приправою до відвареного м'яса є тертий хрін, змішаний зі збитими вершками і подрібненими горіхами. Натертий хрін, або різні соуси на основі хрону додають до риби, овочеві страви, птицю, копченості і т. д. Коріння, нарізане кільцями, використовують для консервування огірків, патисонів, кабачків, додають до квашеної капусти, маринованого буряка. Листя часто використовують і під час консервування. Молоде листя хрону використовують в різних салатах, супах. Хрін подають до смаженого м'яса, сосисок, біфштексів, шинки, жирної свинини, язика, ростбіф. Додається до майонезу, сиру, йогурту.
Як зберігати: для зберігання в холодильнику обгорніть харчовою плівкою. Зробіть кілька отворів в ній для вільної циркуляції повітря.
Корисні властивості: Хрін, серед овочів, знаходиться на першому місць за вмістом аскорбінової кислоти. У науковій медицині настій з хрону застосовується для покращення апетиту, підвищення діяльності залоз системи травлення, як жовчогінний засіб. У народній медицині він застосовується при водянці, захворюваннях печінки, подагрі, ревматизмі, а також при катаральних запаленнях дихальних шляхів.