Кількість
|
Вартість
|
||
|
Галанга, галангал, лаос, Galangal, Laos root
Свіжий і висушений корінь галанги за смаком нагадує імбир, тільки з гострим перцевим і легким цитрусовим відтінком, а аромат трохи схожий на шафран.
Як смакувати: зі свіжого великого галангу необхідно видалити тонкий шар шкірки і нарізати на шматочки. Цю пряність можна подрібнити і використовувати як спеції.
Як зберігати: обгорнутий в папір, цілий корінь галангу може зберігатися до 2 тижнів у холодильнику. Галангал також може бути заморожений - перед тим, як відрізати певну кількість галангалу, злегка розморозьте, відрізавши необхідну частину, покладіть корінь назад в морозильну камеру.
Як зберігати: галанга - це спеція, яка багата на вітаміни і мінерали, корисна для процесів травлення, позбавляє від печії, нормалізує артеріальний тиск і поліпшує колір обличчя.
Вже в середньовіччі корінь галанги, як і більшість східних спецій, широко використовувався як лікувальний інструмент, що зміщнює шлунок, полегшує коліки і збуджує апетит. Регулярне споживання галанга в їжі збільшує внутрішнє тепло, пробуджує апетит і стимулює травлення, зігріваючи шлунок і кров. Галанга є простим і ефективним засобом зняття головного болю, а також при паралічі і жовтяниці.