Кількість
|
Вартість
|
||
|
Кокос без шкаралупи з кокосової водою
Хіт! Дуже практична новинка цього року.
Якщо ви любите кокоси і кокосову воду, але вас напружує процес відкриття кокоса, то замовте кокос без шкаралупи. Це дуже зручно!
По-перше, купуючи кокос в шкаралупі, не можна бути до кінця впевненим, що всередині він в хорошій якості. А замовивши кокос без шкаралупи, ви точно знаєте, що він ідеальний. По-друге, не потрібно мучитися, намагаючись розколоти тверду кокосову шкаралупу.
Рекомендуємо додати в раціон кокосовий горіх, адже це не тільки смачно, але і дуже корисно!
Користь кокоса: м'якоть кокоса дуже поживна, додавши її до свого раціону ви допоможете собі відновити сили і усунути м'язову втому.
Пантеновая і фолієва кислоти і вітаміни групи В, а в складі кокоса в великій кількості міститься практично весь ланцюжок вітамінів групи В (В2, В3, В5, В7, В9), важливі в обмінних процесах (жировому, вуглеводному, пуриновому) і для роботи імунної і нервової системи, нормалізує стан нервових тканин і сприяє синтезу амінокислот.
У кокосі багато калію, магнію і йоду, що корисно впливає на серце і судини і ендокринні залози.
У м'якоті кокоса багато рослинної клітковини і жирних кислот, які корисні для роботи кишечника. Невелика кількість цього продукту знімає запалення при виразці шлунка і кишкових колітах.
Вітамін Е вважається «вітаміном краси» і корисний для шкіри. Кокосова олія живить та освіжає шкіру, сповільнюючи процеси старіння, бореться з невеликими запаленнями. Лауринова кислота пригнічує патогенні мікроорганізми. Також масло кокоса покращує стан волосся і нігтів.
Важливо: кокос дуже калорійний і тому протипоказаний людям з ожирінням. Через високий глікемічного індексу при цукровому діабеті кокос краще їсти тільки з дозволу лікаря.
Через великий вміст клітковини, кокос є природним проносним. У людей, схильних до діареї, кокос, особливо свіжий, може викликати загострення.
Також кокос може бути занадто важкою їжею для дітей.