Кількість
|
Вартість
|
||
|
Журавлина, Cranberries
Журавлина - це дрібні ягоди, круглої або овальної форми. Колір варіюється від червоного до темно-червоного. М'якоть журавлини біла і кисло-солодка.
Завдяки високому вмісту вітаміну С, - це відмінний профілактичний засіб, що зміцнює імунітет і підвищує захисні функції організму. Сироп, сік і морс з цієї ягоди з успіхом використовують для лікування простудних захворювань. Вони мають жарознижуючу, протизапальну і загальнозміцнюючу дію.
Як їсти журавлину: видаліть дрібні стебла журавлини і промийте її.
З неї варять дуже смачне варення, корисні морси, ароматні киселі і компоти, роблять джем, повидло, желе, додають в салати і закуски. Яскрава красива журавлина робить страви святковими і оригінальними. З журавлини готують соковиту начинку для пирогів, солодко-кислий соус до м'яса і риби, а квашена капуста з журавлиною виходить свіжої, соковитої і хрусткою. Журавлину змішують з цукром і подають як самостійний десерт, додають її в супи і випічку. Особливо популярно застосування журавлини в американській кухні, де з неї готують сиропи, муси, торти, шарлотку і тістечка.
Як зберігати журавлину: найкраще зберігати журавлину в холодильнику при температурі 2 - 5°С.
Корисні властивості журавлини: Її калорійність становить всього 28 ккал на 100 г
Доведено, що журавлина - одна з найкорисніших ягід. Вона здатна запобігти утворенню карієсу і різних захворювань десен.Также вона активно і ефективно бореться з інфекцією сечових шляхів і є відмінним засобом для профілактики серцево-судинних захворювань. Особливо корисна журавлина в міжсезоння, оскільки підвищує імунітет і зміцнює організм.
У журавлині містяться органічні кислоти, і вітаміни групи B, РР, К1 і С, корисний цукор, багато калію, фосфору, заліза, марганцю, міді, кальцію, йоду, цинку. Ягоди журавлини багаті антоцианами, фенолокислоти, лейкоантоціанів, катехинами, бетаїн, макро і мікроелементами.