Кількість
|
Вартість
|
||
|
Ківі голд, жовте ківі, Gold kiwi, Jingold
Приблизна вага 1 штуки - 120-130г.
Ківі голд можна було б назвати медовим ківі, тому, що воно дуже солодке, з легкою, освіжаючою кислинкою і ніжною структурою м'якоті, що смакує танучи. Gold ідеально замінить солодощі, але це в ні в якому разі не відобразиться на вашій фігурі.
Від звичайного ківі, голд різниться не тільки за смаком, але й за зовнішнім виглядом. Його шкірка золотисто-жовтого кольору і практично зовсім не має ворсинок - гладенька.
Як смакувати: очистіть ківі від шкірки і наріжте його так, як вам подобається.
Як зберігати: зберігайте ківі голд в холодильнику при температурі 5- 6ºС. Щоб уповільнити процес дозрівання, зберігайте ківі в холодильнику подалі від інших фруктів. З іншого боку, для прискорення процесу дозрівання зберігайте при кімнатній температурі в паперовому пакеті з яблуками, апельсинами, бананами або грушами, але далеко від сонячного світла - плоди стають солодшими в міру дозрівання.
Корисні властивості: ківі голд - це 100% натуральний різновид зеленого ківі, містить високі концентрації вітамінів і мінералів. Один ківі голд забезпечує щоденну норму вітаміну С, який наш організм потребує для посилення природного захисту. Інші ключові поживні речовини включають: клітковину, кальцій, залізо, магній, калій, цинк, вітамін C, тіамін (вітамін B1), рибофлавін (вітамін) В2), ніацин, пантотенову кислоту, піридоксин (вітамін В6), фолат, вітамін В12, вітамін А і вітамін Е.
У ківі високий вміст аскорбінової кислоти і біологічно активних речовин. Їх регулярне вживання сприяє кращому засвоєння білків, спалюванню жирів, поліпшенню травлення та схудненню. Ківі ефективні при лікуванні і профілактиці різних серцево-судинних захворювань (гіпертонії, тромбозів). Це є наслідок високого вмісту калію. А також плоди містять антиоксиданти і перешкоджають утворенню ракових пухлин.
Ківі їдять свіжим, роблять варення, мармелад і джеми. З ягід готують різні фруктово-ягідні десерти - пироги, морозиво, напої, торти, сиропи, салати