Кількість
|
Вартість
|
||
|
Кіноа біла, кінва, лебеда кіно, рисова лобода, white quinoa
Кіноа входить до ТОП-20 найбільш корисних продуктів. Головною особливістю модної та популярної кіноа є відсутність глютену. Дієтологи всіх країн високо оцінили її харчову цінність, забезпечивши загальний інтерес та ажіотаж навколо неї. Кіноа назвали крупою, яка врятує весь світ від голоду, хоча насправді це не крупа, а насіння так званої рисової лободи.
Як смакувати: промиту кіноа необхідно залити водою 1:2, довести до кипіння, закрити кришкою зменшити вогонь до середнього і варити рівно 10 хвилин, потім, не знімаючи кришки, прибрати з вогню і залишити ще на 5 хвилин. Кіноа можна використовувати як гарнір, вона відмінно підходить для різних салатів і начинок, а також повноцінно замінює рис в плові та булгур. Каша з варених зерен за смаком нагадує нелущений рис.
Як зберігати: сире насіння кіноа можна зберігати 2-3 роки в сухому і темному місці. Після приготування зберігайте її в герметичній упаковці в холодильнику, не залишайте надовго при кімнатній температурі. Готовий продукт можна навіть заморожувати.
Корисні властивості: дві дуже важливих переваги кіноа - високий вміст білків і абсолютна відсутність глютену. Це робить кіноа незамінним продуктом для веганів і тих, хто не переносить клейковину. Кінва буде корисна людям з цукровим діабетом, хворобами серцево-судинної системи або зайвою вагою.
Дієтологи порівнюють кіноа з материнським молоком тому, що складові насіння повністю засвоюються в організмі.
В 100г кіноа міститься 16.2г білка, 6 г жирів, 7г клітковини, 57.16г клітковини, 9 корисних амінокислот і 368 ккал.